logo

Varnhems prästgård

i Skara, Västra Götalands län
Dela Tweeta
Image

En sekund bara...

Innan du ger dig iväg, tänk på följande:

  • Vi kan inte garantera att uppgifterna om platsen stämmer, du använder därför vägbeskrivning helt på egen risk.
  • Om platsen ligger på privat mark, kontakta markägaren och be om lov före besöket.
  • Visa hänsyn och respekt mot personer och djur i närheten av platsen, kliv eller kör inte på någons tomt.
  • Spökjakt blir roligare om kommer förberedd! Ta gärna med kamera och inspelningsutrustning till platsen.
  • Skicka gärna in dina bilder och berättelser från besöket till spokhus.se! :)
Platser i närheten

Varnhems klosterkyrka byggdes under 1150-talet. Intill kyrkan ligger en prästgård där man kan uppleva en manlig gestalt. Gestalten har skymtats i rörelse mellan prästgården och klosterkyrkan.

De boende i närheten av klosterkyrkan berättar att de har både sett och hört flertalet konstiga saker inne i kyrkan. En man berättar att han i unga år sett en gestalt av en man komma cyklande och som stanna vid kyrkan och gick in, han minns speciellt att dörren gick igen med en stor duns.

Några minuter senare gick larmet inifrån kyrkan och en granne kom springande och frågade vad som har hänt. När grannen fått höra vad som setts tycktes han sig känna igen mannen på cykeln och att han inte längre skulle var vid liv. Strax därefter anslöt flera av de boende kring kyrkan för att delta i en genomsökning av kyrkan efter mannen som setts där, men ingen kunde hittas. Det enda märkliga hittade var att ett klädskåp i personalrummet stod öppet på vid gavel.

Personalrummet på kyrkan verkar vara den mest aktiva platsen i kyrkan, människor har berättat att det sett att det lyser i personalrummet på kvällar och nätter när det inte finns någon i kyrkan och larmet i kyrkan har startat i tid och otid utan att någon varit där.

- Pssst! Har du läst detta? Inte så långt från Varnhems prästgård ligger...

På prästgården kan man också känna en stark känsla av att man är iakttagen. Mannen som bor i prästgården berättar att han ofta sett gestalten stående mörkklädd vid kakelugnen i ett av rummen och betraktat honom. Det har också hörts en kraftig smäll från övervåningen. När han rusade upp för att titta efter så ser han att en massa pärmar och papper som fanns i en hylla nu rivits ner i en hög på golvet.

Om du vill få notifikation när din berättelse publiceras

[+ bifoga en till]

Tillåtna format: jpg, png, mp3 (Max 8MB per fil)

© spokhus.se 2024