logo

Kumla Herrgård

Spökhus i Tyresö, Stockholms län
Dela Tweeta
Image

En sekund bara...

Innan du ger dig iväg, tänk på följande:

  • Vi kan inte garantera att uppgifterna om platsen stämmer, du använder därför vägbeskrivning helt på egen risk.
  • Om platsen ligger på privat mark, kontakta markägaren och be om lov före besöket.
  • Visa hänsyn och respekt mot personer och djur i närheten av platsen, kliv eller kör inte på någons tomt.
  • Spökjakt blir roligare om kommer förberedd! Ta gärna med kamera och inspelningsutrustning till platsen.
  • Skicka gärna in dina bilder och berättelser från besöket till spokhus.se! :)
Platser i närheten

Kumla herrgård i Tyresö socken, belägen i slutet av Kumla allé på en halvö i Drevviken i Tyresö kommun, Stockholms län.

Kumla Herrgård Spöken

Fotsteg, ljud av stolar som styrs runt på golvet på i den tomma konferenslokalen och en servitris som sagt upp sig efter ett möte med en död man i Kumla herrgårds omklädningsrum. Detta är några av de mer kända iakttagelser som gjorts av den hyresgäst som aldrig tycks ha flyttat ut ur Kumla herrgård sedan hundratals år.

Inte sällan delar flera historier om detta spöke tydliga detaljer. Flera av de anställda har vid olika tillfällen sett en man gå genom Kumla Herrgård stora sal. Det som gör det hela lite kusligt är att man vid varje tillfälle noterat samma detalj: att han bär en grön och märkligt omodern sammetskostym. Samme man har även setts nedanför trappan i källaren samt i hörnrummet med tak- och väggmålningar från 1600-talet.

Andra märkvärdiga fenomen i huset är att lampan har varit tänt i ett av rummen på övervåningen när personalen anlänt på morgonen för att låsa upp herrgården. Detta trots att man varit säker på att lamporna släcktes kvällen innan och gården varit låst och larmad under natten.

- Pssst! Har du läst detta? Inte så långt från Kumla Herrgård ligger...

Riddersviks gård

Spökhus i Hässelby

Dörren till hörnrummet med tak- och väggmålningarna sägs vara särskilt hemsökt. Personalen vistas inte gärna ensamma där eftersom de tycker att det känns obehagligt. Vid ett tillfälle då borden skulle dukas i hörnrummet upptäckte servitrisen hur dörren började stängas av sig själv. Men just innan den skulle stängas stannade den plötsligt, varpå den återigen åker upp till usprungsläget.

Det har hänt ett flertal gånger att dörrar slagit igen av sig själva. Även en tavla börjar plötsligt gunga för att sedan ramla i golvet, vilket en tidigare ägares son blir vittne till. En kvinna bland personalen har vittnat om att obehaget att vistas ensam i Kumla herrgård ibland varit så starkt att hon beväpnat sig med en stor sten de gånger hon vistats ensam i byggnaden. Kumla herrgård har vid upprepade tillfällen utsatts för inbrottsförsök som oförklarligt avbrutits, som om någonting skrämt tjuvarna till flykt.

Om du vill få notifikation när din berättelse publiceras

[+ bifoga en till]

Tillåtna format: jpg, png, mp3 (Max 8MB per fil)

Tipsa om spökplatser

Saknar du ett spökhus hemsökt plats här? Skicka ett tips via mail till tips@spokhus.se

© spokhus.se 2023