logo

Gula Mässen

i Skillingaryd, Jönköpings län
Dela Tweeta
Image 3

En sekund bara...

Innan du ger dig iväg, tänk på följande:

  • Vi kan inte garantera att uppgifterna om platsen stämmer, du använder därför vägbeskrivning helt på egen risk.
  • Om platsen ligger på privat mark, kontakta markägaren och be om lov före besöket.
  • Visa hänsyn och respekt mot personer och djur i närheten av platsen, kliv eller kör inte på någons tomt.
  • Spökjakt blir roligare om kommer förberedd! Ta gärna med kamera och inspelningsutrustning till platsen.
  • Skicka gärna in dina bilder och berättelser från besöket till spokhus.se! :)
Platser i närheten

Gula Mässen i Skillingaryd var en gammal mötesplats för militären med anor från 1600 talet, där det sägs att det gick en huvudlös soldat som miste huvudet efter en duell som skett för några hundra år sedan.

Legenden säger att det utspelades en duell här mellan två officerare som kom i dispyt med varandra. Det måste ha varit i början av seklet. En av dom förlorade sitt huvud i duellen. Att han lär ha spökat på nedervåningen är en välkänd historia i Skillingaryd. Man har hört att han går i korridorerna, bland annat genom ögonvittnen som säger sig ha sett spöket.

Det var några som såg soldaten i fönstret. De kände på alla dörrar, men de var låsta och när de gick in sökte de igenom hela huset utan att hitta någon. Men man hörde fortfarande konstiga ljud som förekommer i husets högra flygel. Det stod en gammal stol i södra paviljongen som inte får flyttas eller sitta i, där slår sig den huvudlöse soldaten gärna ner.

För flera år sedan var det en städerska som jobbade sent och valde att övernatta i linneförrådet för att fortsätta med sitt arbete på morgonen. Hon hade gjort en bädd på golvet där hon sov tills hon vaknade av en obehaglig känsla av att någon andades iskallt nära hennes ansikte. Hon vågade inte öppna ögonen utan blundade hårt och spelade räv tills det försvann. Hon övernattade aldrig därinne i linneförrådet igen.

- Pssst! Har du läst detta? Inte så långt från Gula Mässen ligger...

Det lär även finnas flera spökhistorier om militärområdet där som man vet inte så mycket om. Men människor har varit med om och upplevt mycket där. Enligt Jönköpingsposten.

Om du vill få notifikation när din berättelse publiceras

[+ bifoga en till]

Tillåtna format: jpg, png, mp3 (Max 8MB per fil)

© spokhus.se 2024