logo
Detta är en berättelse om Bjurholms prästgård

okänd berättar

Dela Tweeta

Under sommaren 1980 sommarjobbade det en kille i 20-års åldern på gården. Han jobbade med att sammanställa ett register över alla gravstenar, vad som stod på dem och deras mått. Detta arbete var till stor del administrativt och han hade fått nycklar till husets alla dörrar för att kunna jobba fritt och ostört även under tider då pastorsexpeditionen var stängd.

Då och då kom folk till expeditionen med frågor eller sökandes någon person. När han hörde de komma in i entrén gick han dit för bemöta dem och skriva ned deras ärende på en lappar i expeditionen så att den sökta personen skulle bli underrättad när personalen återkom.

En dag när han satt i köket och drack kaffe hörde han hur någon öppnar ytterdörren och kliver in. Eftersom expeditionen var stängd skyndade han ner för trappen, men ingen fanns där nere i hallen. Så han återgår till kaffet i köket. Någon minut passerar. Plötsligt går dörren till ett intilliggande rum igen med en smäll. Förvånat stirrar han på dörren. I nästa sekund smäller det högt i innertaket "som om någon sparkat upp i taket".

Läs om Bjurholms prästgård

© spokhus.se 2024