logo

Mörtfors pensionat

Spökhotell i Oskarshamn, Kalmar län
Dela Tweeta
Image

En sekund bara...

Innan du ger dig iväg, tänk på följande:

  • Vi kan inte garantera att uppgifterna om platsen stämmer, du använder därför vägbeskrivning helt på egen risk.
  • Om platsen ligger på privat mark, kontakta markägaren och be om lov före besöket.
  • Visa hänsyn och respekt mot personer och djur i närheten av platsen, kliv eller kör inte på någons tomt.
  • Spökjakt blir roligare om kommer förberedd! Ta gärna med kamera och inspelningsutrustning till platsen.
  • Skicka gärna in dina bilder och berättelser från besöket till spokhus.se! :)
Platser i närheten

Fotsteg har hörts i trappen upp till övervåningen fastän ingen till synes varit där. Något går sedan fram till en julgran som står i hallen på övervåningen, drar i grenarna så att de svänger så pass kraftigt att julgranskulor ramlar av. Detta sker mitt framför ögonen på en av ägarna, Emma, som också upplever en iskall kyla framför ansiktet strax efter det inträffade. Det hörs en kraftig smäll nere från restaurangen. Hon springer ner för att kontrollera men hittar inget särskilt. Då hörs en smäll uppe från övervåningen. När hon kommer upp för trappen ser hon hur kristallkronan mitt i rummet är i kraftig gungning. Hon känner då panik och vill bara därifrån.

Vid trappens slut på övervåningen står en gammal stol som har setts flytta på sig. Under en julhelg så lägger en av ägarna, Helena, märke till att stolen, från en stund till en annan har flyttats. Hon ställer då tillbaka stolen i ursprungsläget och sätter sig på den. Då känner hon hur rysningar som sprider sig genom hela kroppen. Detta upplever även en annan person som senare provar att sitta på stolen. Stolen i sig är märklig eftersom den plötsligt har dykt upp i huset utan att någon vet varifrån den kommer. Ägarna försäkrar att den inte funnits i huset när de köpte det för några år sedan.

När man rör sig i trappen mellan första och andra våningen upplever både personal och ägare tydliga obehagskänslor.

I receptionen finns en liten ringklocka som är till för kunderna att påkalla personalens uppmärksamhet. Denna ringklocka har väldigt många gånger hörts ringa av sig själv, särskilt tidiga morgnar innan restaurangen öppnat och personalen varit ensam i byggnaden. Personalen möts bara då av en tom reception. När detta har hänt så har man kontrollerat ytterdörrarna och dessa har varit låsta.

- Pssst! Har du läst detta? Inte så långt från Mörtfors pensionat ligger...

Kalmar slott

Spökslott i Kalmar

Dörren in till restaurangen har öppnats av sig själv ett antal gånger. Även fastän dörren varit låst. I samband med detta hörs också fotsteg komma därifrån.

Nere i källaren har också en stor gestalt synts. Ofta i ett rum som kallas för ”Bakfickan” vilket är det rum där pensionatets första värdinna föddes. Den har skrämt personalen när de varit nere för att hämta matvaror ur frysarna som förvaras där.

Byggnaden började uppföras 1910 och stod färdig 1914, samma år som första världskrigets utbrott. Om tanken med byggnaden var att det skulle vara pensionat vid 1910 så var detta inte längre möjligt 1914. Byggnaden blev istället en hushållsskola under åren 1914-1918 för unga kvinnor som då bodde i området. När kriget tog slut 1918 så blev huset ett pensionat. I Mörtfors fanns då Karl Axel Bjurstam, en väldigt inflytelserik man som sedemera fick namnet ”Mörtforskungen” eftersom han var involverad i de flesta projekt som bedrevs på orten, bland annat dragning av elektricitet till orten och pensionatet som han då var ägare till.
För att locka prominenta gäster från de större städerna uppförde han även mindre stugor på orten.

För att boka rum för övernattning, se pensionatets hemsida: http://mortforspensionat.se/

Laxton Ghost Sweden har besökt gården och gjort en paranormal utredning som ni kan se här: https://www.youtube.com/watch?v=xw_sn2w3ow0

Kommentera

Om du vill få notifikation när din berättelse publiceras

[+ bifoga en till]

Tillåtna format: jpg, png, mp3 (Max 8MB per fil)

Tipsa om spökplatser

Saknar du en spökplats här? Skicka ett tips på en ny spökplats via detta formulär eller skicka ett mail till tips@spokhus.se!

spokhus.se 2018

Kontakt: info@spokhus.se

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din surfupplevelse. Mer information | Jag förstår