logo

Gammskolan i Björna

Spökhus i Örnsköldsvik, Västernorrlands län
Dela Tweeta
Image

En sekund bara...

Innan du ger dig iväg, tänk på följande:

  • Vi kan inte garantera att uppgifterna om platsen stämmer, du använder därför vägbeskrivning helt på egen risk.
  • Om platsen ligger på privat mark, kontakta markägaren och be om lov före besöket.
  • Visa hänsyn och respekt mot personer och djur i närheten av platsen, kliv eller kör inte på någons tomt.
  • Spökjakt blir roligare om kommer förberedd! Ta gärna med kamera och inspelningsutrustning till platsen.
  • Skicka gärna in dina bilder och berättelser från besöket till spokhus.se! :)
Platser i närheten

Uppdatering: det har framkommit information i efterhand om att denna plats troligtvis är felaktigt utpekad. Platsen ska istället ligga i en intilliggande by som heter Nyliden. Om du har mer information om var den riktiga platsen för denna berättelse utspelas får du gärna höra av dig till info@spokhus.se.


 

Vita skepnader har setts i fönstren av barn som befunnit sig ute på skolgården. Uppe på vinden i Gammskolan verkar det som om något gillar att skrämma barn. Saker rör sig av sig själva och skrämmer vettet ur de som blivit drabbade.

Björnaby gamla skola, Gammskolan, ligger strax utanför Örnsköldsvik. Skolans verksamhet lades ned 1958 när den nya skolan i Björna stationssamhälle invigdes.
Gammskolan har sedan renoverats av byaföreningen och hålls nu öppen för olika evenemang såsom teater, fester, bröllop och pub. Under juli till augusti anordnas det sommarcafé på söndagar 12.00-20.00 med hembakt bröd och loppis på övervåningen.

- Pssst! Har du läst detta? Inte så långt från Gammskolan i Björna ligger...

Björknäs Sjukhem

Spökhus i Kramfors

I Creepypoddens avsnitt 37 kan man höra en anonym person berätta om sin upplevelse i Gammskolan. Berättelsen handlar om två barn som under sommaren kom på att de skulle låna nycklarna till Gammskolan för att leka där. Leken leder dem upp till julgranspyntet som ligger uppe på vinden. När de är i färd med att klä den gamla plastgranen blir leken plötsligt avbruten av att något rör sig bakom dem i rummet. Den tomma tomtedräkt som ligger där reser sig plötsligt upp och börjar sakta vinka till barnen. Panik utbryter och barnen rusar livrädda därifrån.

Här kan du höra berättelsen:

Om du vill få notifikation när din berättelse publiceras

[+ bifoga en till]

Tillåtna format: jpg, png, mp3 (Max 8MB per fil)

Tipsa om spökplatser

Saknar du en spökplats här? Skicka ett tips på en ny spökplats via detta formulär eller skicka ett mail till tips@spokhus.se!

© spokhus.se 2019

Spöken på Bild