logo

Bilan

Spökhotell i Karlstad, Värmlands län
Dela Tweeta
Image 3

En sekund bara...

Innan du ger dig iväg, tänk på följande:

  • Vi kan inte garantera att uppgifterna om platsen stämmer, du använder därför vägbeskrivning helt på egen risk.
  • Om platsen ligger på privat mark, kontakta markägaren och be om lov före besöket.
  • Visa hänsyn och respekt mot personer och djur i närheten av platsen, kliv eller kör inte på någons tomt.
  • Spökjakt blir roligare om kommer förberedd! Ta gärna med kamera och inspelningsutrustning till platsen.
  • Skicka gärna in dina bilder och berättelser från besöket till spokhus.se! :)
Platser i närheten

Hotell Bilan öppnade så sent som 1985 efter en ombyggnation men huset bär på en lång historia som fängelse mellan åren 1847 fram till 1968.

Hotellet har ett rykte om sig att vara mycket hemsökt. Såväl gäster som anställda kan intyga att det spökar och inträffar oförklarliga fenomen i huset.

Bland annat har gäster klagat på oväsen från övervåningen under nattetid. När personalen sedan har kontrollerat rummen på övervåningen visade det sig att ingen varken bott eller vistats där under den natten.

En av de mest omtalade spökena i huset sägs vara en kyrkoherde vid namnet Anders Lindbäck, även kallad Silbodalsprästen, som en gång i tiden också satt inlåst som en av fängelsets fångar.
Brottet han dömdes för var förgiftning av gamla människor, vilka han tyckte utgjorde en börda för samhället. Han förgiftade dem genom att hälla arsenik i nattvardsvinet och dömdes till döden genom halshuggning. Men Anders begick istället självmord innan avrättningen hann utföras. Den 25 november 1865 hängde han sig i sin cell på andra våningen med hjälp av ett lakan som han hade surrat kring en hårborste runt fönstrets galler.

- Pssst! Har du läst detta? Inte så långt från Bilan ligger...

Hammars gård

Spökhus i Väse

Lillemor Gaasvik som jobbat som receptionsansvarig på Hotell Bilan har berättat för Kanal 12 i Värmland om en märklig händelse en gång när hon var på väg ner i källaren där det finns ett museum över fängelsetiden. Hon skulle till att låsa museet för dagen när hon plötsligt fick en känsla av att det där stod ”en osynlig vägg” framför henne. Den blockerade hennes väg och trots att hon inte såg något fann hon det omöjligt att passera. Eftersom hon tyckte detta var väldigt obehagligt vände hon istället och gick upp. Men då hon funderat över saken en stund samlade hon mod till sig och gick återigen ner för att försöka låsa. Men den osynliga väggen var fortfarande kvar. Den kvällen fick museet stå olåst.

Det har även hörts ljud komma från tomma rum i huset. En mansröst som harklar sig. Fotsteg har också hörts utan att någon levande människa synts till.

Vill man övernatta på hotellet kan man boka rum via flera olika bokningssidor på nätet, exempelvis denna sida: https://www.nordicch…hotel-bilan/

Kommentera

Tips inskickat av Nathalie

Om du vill få notifikation när din berättelse publiceras

[+ bifoga en till]

Tillåtna format: jpg, png, mp3 (Max 8MB per fil)

Tipsa om spökplatser

Saknar du en spökplats här? Skicka ett tips på en ny spökplats via detta formulär eller skicka ett mail till tips@spokhus.se!

spokhus.se 2019

Kontakt: info@spokhus.se

Spökhistorier