logo

Barnmördarkorset

Spökplats i Ödeshög, Östergötlands län
Dela Tweeta
Image 2

En sekund bara...

Innan du ger dig iväg, tänk på följande:

  • Vi kan inte garantera att uppgifterna om platsen stämmer, du använder därför vägbeskrivning helt på egen risk.
  • Om platsen ligger på privat mark, kontakta markägaren och be om lov före besöket.
  • Visa hänsyn och respekt mot personer och djur i närheten av platsen, kliv eller kör inte på någons tomt.
  • Spökjakt blir roligare om kommer förberedd! Ta gärna med kamera och inspelningsutrustning till platsen.
  • Skicka gärna in dina bilder och berättelser från besöket till spokhus.se! :)
Platser i närheten

Utanför Ödeshög i Östergötland finns det en plats ute i skogen som kallas barnmördarkorset.  På en upphöjning vid vägens slut finns en gammal husgrund och ett stort träd. Platsens namn skvallrar om att det bär på en makaber historia.

Lokalbefolkningen berättar om att i slutet på 1800-talet stod ett hus på denna plats. Här bodde Anna Stina Samuelsdotter. Det sägs att hon var prostituerad. På 1800-talet ansågs prostitution till och med vara ett medicinskt behov. Friska män bedömdes behöva uppsöka prostituerade för att behålla hälsan. Men Anna blev gravid och barnen hon födde dräpte hon och hängde upp i trädet. Detta sägs ha orsakat trädets alla grenar att växa åt samma håll.

De som besökt platsen säger att de har hört barngråt och sett ljusklot komma uppför ena vägen för att sedan försvinna ut i skogen.

Hur det än är med historierna så utgör det avskilda läget, den övervuxna husgrunden och det märkliga trädet detta till en rätt spöklik plats.

- Pssst! Har du läst detta? Inte så långt från Barnmördarkorset ligger...

Vadstena klosterhotell

Spökhotell i Vadstena

Det finns en omtalad historia om ett ungt par som ska ha slagit upp sitt tält här för att övernatta. De vaknade plötsligt till ett öronbedövande barnskrik. Panikslagna flydde paret platsen och lämnade både tält och ägodelar efter sig. De återvände aldrig för att hämta dessa.

En annan person har hört av sig till spokhus.se och berättat att platsen härjas av en stark demonisk aktivitet som har orsakat rivmärken på folk och en huggande känsla i magen. Man kan höra barnskrik och det är som mest aktivitet mellan kl 3-5 på natten.

På YouTube finns en film som visar hur man tar sig hela vägen till Barnmördarkorset från OKQ8 i Ödeshög: https://www.youtube.com/watch?v=VaMo0zriExI

Kommentera

Om du vill få notifikation när din berättelse publiceras

[+ bifoga en till]

Tillåtna format: jpg, png, mp3 (Max 8MB per fil)

Tipsa om spökplatser

Saknar du en spökplats här? Skicka ett tips på en ny spökplats via detta formulär eller skicka ett mail till tips@spokhus.se!

spokhus.se 2018

Kontakt: info@spokhus.se

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din surfupplevelse. Mer information | Jag förstår